Vakuový mixér Kuvings, to je novinka v oblasti mixérů, která má integrovanou funkci odsávání vzduchu. Tato funkce zabraňuje při vysokorychlostním mixování oxidaci surovin a umožňuje tak zachování maximálního množství výživných látek. Inovativní řešení současně minimalizuje hlučnost. Užijte si tiché a komfortní mixování a čerstvější chuť surovin. Díky vakuové technologii mixéru Kuvings!
Během klasického mixování dochází k oxidaci surovin (ovoce a zeleniny), která je způsobena intenzivním kontaktem se vzduchem. Mixování potravin ve vakuovém mixéru Kuvings však oxidaci výrazně snižuje. Trvanlivost mixovaných surovin je delší a chuť výsledné šťávy je čerstvější. A pokud šťáva obsahuje méně pěny (vzduchových bublin), konzistence je homogenní a téměř nedochází k postupné separaci vrstev výsledného mixu.

Kouzlo vakua spočívá v lepší chuti a pomalejší oxidaci
Vakuum umocní chuť všech složek čerstvých surovin. Tlak 250 hPa nabízí tu nejlepší ochranu ingrediencí před oxidací (okysličováním) a ztrátou zdraví prospěšných látek, které suroviny obsahují.
Vysoce výkonný motor s umělou inteligencí
32 000 otáček za minutu, to je maximální rychlost komerčního univerzálního motoru. Účinně rozmixuje všechny suroviny včetně potravin bohatých na vlákninu. Díky vysokému výkonu motoru vytvoří tekutinu s dokonale jemnou a krémovou konzistencí z listové zeleniny, tvrdých plodů i mraženého ovoce. Průběh mixování vyhodnocují senzory, které pak automaticky nastavují rychlost i čas mixování.

Tiché mixování
Ve srovnání s běžnými vysokorychlostními mixéry pracuje vakuový mixér Kuvings s inovativní metodou snižování úrovně hluku.
V čem vakuový mixér Kuvings SV-500 nadále vyniká?
Snadné a intuitivní ovládání
- klasický a jednoduchý design
- menu tvořené ikonami
- otočné tlačítko sloužící k manuálnímu nastavení 2.000 až 20.000 otáček za minutu

Automaticky řízené mixování
- funkce automatického mixování samočinně zastavující mixér, jakmile jsou suroviny rozmixovány na ideální konzistenci
- nastavení optimálních otáček za minutu a času mixování díky senzorům snímajícím změnu odporu a viskozity surovin v průběhu mixování

3D dokonalé mixování
- nožová jednotka se 6čepeli
- kalené ostří nožů
- trojdimenzionální rotace

Ekologická nádoba z tritanu
- nádoba neobsahuje Bisfenol A
- dokonalá průhlednost nádoby mixéru k detailnějšímu sledování procesu zpracování surovin

Bezpečnostní senzor
- pojistka správného nasazení nádoby na přístroj
- po správném nasazení nádoby dojde k aktivaci LED kontrolky a zvukové signalizaci

Kryt k zamezení hluku
- nadno odnímatelný protihlukový kryt
- výrazné snižení hlasitosti mixování i odsávání vzduchu
- redukce hluku i vibrací během mixování díky gumovým nožkám na spodní straně přístroje

Ochrana motoru proti přetečení tekutiny
- konstrukce mixéru zamezuje cizím látkám v kontaktu s motorem
- dvojí odtokový systém pro bezpečný odvod veškeré tekutiny
Ochrana motoru proti přehřátí a přetížení
- ochranný senzor k bezpečné ochraně proti přehřátí motoru
- automatická blokace při přetížení surovinami

Krásný a luxusní design
- perfektně sladěný design
- působí jednoduše a propracovaně
- hodí se perfektně ke všem kuchyňským interiérům
Výhody vakua

1) Čerstvost surovin
Pokud ovoce a zelenina nepřichází do kontaktu se vzduchem, proces oxidace může být značně pomalejší. Z toho důvodu jsou suroviny nejvíce uchovávané a přepravované ve vakuovém prostředí. Jen tak si mnohem déle uchovají svoji čerstvost a i doba trvanlivosti se tím výrazně prodlouží.
Bežné skladování VS vakuové skladování:
2) Vyšší kvalita rozmixovaných surovin a smoothies
Během klasického mixování jsou mixované suroviny ve stálém kontaktu se vzduchem. Tím dochází k oxidaci ingrediencí (ovoce a zeleniny). Mixování potravin ve vakuu však jejich oxidaci výrazně snižuje. Navíc prodlužuje trvanlivost výsledné šťávy a zlepšuje její chuť.
Navíc, pokud šťáva obsahuje méně pěny (vzduchových bublin), konzistence je homogenní a téměř nedochází k postupné separaci vrstev výsledného mixu.
Běžné mixování VS Mixování ve vakuu:

3) Čerstvé živiny
Vitamíny a fytochemikálie, rostlinné nutrienty, mohou být v procesu mixování lehce zničeny oxidací. Díky vakuovému prostředí je však můžete téměř beze ztrát zkonzumovat. Mixování ve vakuovém prostředí totiž zvyšuje hodnotu prospěšných živin!