Jak vybrat nejlepší mixér?

 

Smoothie, přesnídávky, pyré, krémové polévky… Obliba všech těchto pokrmů u nás i v zahraničí prudce stoupá, ale jak si můžete i vy dopřát tato zdravá a lahodná jídla plná vitamínů bez toho, aniž byste museli utrácet vysoké částky v prodejnách zdravé výživy?

 

Pořiďte si výkonný mixér, který vám umožní jejich přípravu v pohodlí vašeho domova! S výběrem toho pravého kuchyňského pomocníka, jenž se bude hodit právě do vaší domácnosti, vám pomůžou následující řádky.

 

jak_vybrat_nejlepsi_mixerČím začít?

Na trhu se objevuje celá řada různých přístrojů, přičemž každý z nich nabízí spotřebiteli různé par ametry. Vybrat si tak můžete jak z levnějších mixérů s nižším výkonem, které vám přijdou vhod při zpracování měkkého ovoce a zeleniny, ale pokud si budete chtít připravit polévku rozmixováním tvrdé kořenové zeleniny, tak vám nejspíše už příliš nepomohou. Výkon přístroje by tím pádem měl být první věcí, na kterou byste se měli zaměřit.

 

Pokud si chcete například mixovat zmražené ovoce a vytvářet z něho domácí zmrzlinu, sáhněte po mixéru o výkonu alespoň 500 W s odolnými čepelemi. Pokud si pořizujete mixér za účelem krájení a drcení plodů na jemno, zvolte takový, jehož přednastavené programy jsou k tomuto účelu naprogramovány a vám se tedy nestane, že namísto bylinkového pesta máte z vaší bazalky kaši.

 

cepeleRozdíly v čepelích

Výrobci většinou nabízí dva základní druhy čepelí, které se od sebe liší svým tvarem a každý z nich vám tím pádem poslouží při zpracování jiného typu potravin. Prvním druhem jsou čepele určené pro mixování tvrdých plodů, bylinek, ořechů a dalších pochutin s nízkým obsahem vody. V mixérech s těmito čepelemi můžete ale rovněž připravovat například těsto nebo mlít maso.

 

Druhým nabízeným typem jsou potom přístroje s čepelemi určenými na zpracování ovoce, výrobu smoothie, pyré či zeleninových polévek. Rovněž bychom vám doporučovali se před nákupem přístroje přesvědčit, zda se dají čepele z přístroje lehce vysunout, což vám velmi usnadní následné čištění mixéru.

 

Materiál

V neposlední řadě byste se měli zaměřit, z jakého materiálu je vámi vybraný kuchyňský spotřebič vyroben. Plastové mixéry vám mohou nabídnout kvality, jakými jsou například dlouhodobá životnost a nízká váha, ty skleněné vám zase zaručí stabilitu mixéru a odolnost proti poškrábání. Na rozdíl od plastových přístrojů jsou navíc ty skleněné lehčeji čistitelné a neabsorbují pachy z jídla. Kromě těchto dvou základních materiálů můžete při svém výběru rovněž narazit na mixéry z nerezu, jež jsou vhodné pro přípravu zmrzlých potravin a drcení ledu.

 

 

mixovani_zeleniny