Zpět

Elektrický mlýnek na obilí Waldner Biotech FAMILY

Elektrický mlýnek Waldner Biotech Family se silným motorem, který poskytuje více výkonu ke kvalitnímu mletí obilí. Vyrobený z masivu borovice.

Doprava zdarma

Výrobce
Waldner Biotech
Kód
mF
EAN
9192684137934
Dostupnost
Ihned k odběru
Skladem
Naše cena s DPH
15 990,00 Kč / ks
ks
Při objednávce nad 3.500 Kč se doprava automaticky neúčtuje. (Platí u vybraných druhů přepravy, viz. Ceny za dopravu).

Popis Parametry Soubory ke stažení

Popis

Popis zboží Elektrický mlýnek na obilí Waldner Biotech FAMILY

Elektrický mlýnek Waldner Biotech Family stačí postavit na stabilní a vodorovnou plochu a nastavit jemnost mletí (uvolníte jistící šroub a otáčením násypky nastavíte požadovanou hrubost, poté opět zajistíte šroubem). Během krátké chvilky pomelete obilí na kvalitní mouku plnou minerálních látek a vlákniny.

 

Malý mlýnek, silný motor, velký výkon

Výkon a výsledek mletí obilí závisí na vlastnostech mletého materiálu. Čím sušší je materiál, tím vyšší je výkon a jemnost mletí.
 
Elektrický mlýnek Family Waldner Biotech s průmyslovým motorem překoná vaše očekávání. V mlýnku snadno a rychle umelete na hrubo či na jemno:
  • špaldu, pšenici, proso, žito, kukuřici, rýži, cizrnu a další obilí
  • oves, sójové boby, fazole a další obilí, semena a luštěniny
  • fenykl, kmín, koriandr, mořskou sůl a další koření

Kamenné mlýnky nejsou vhodné na mletí olejnatých semen, jako je slunečnice, sezam, lněné semínko, mák apod.

Ve standardní výbavě všech elektrických mlýnků Waldner Biotech je pojistka proti přehřátí. Můžete proto využít výkon tohoto přístroje naplno, bez obavy poškození motoru. Mlecí kameny jsou samoostřící, není potřeba žádná dodatečná provozní údržba.

Mlýnek není určen pro komerční provoz, pro práci ve vlhkém či venkovním prostředí.

 

Výkonné mlýnky Waldner Biotech z masivního dřeva

  • Mlýnky Waldner Biotech jsou vyrobeny výhradně z masivního dřeva, na rozdíl od ostatních mlýnků, které bývají standardně vyrobeny ze dřeva lepeného. Lepená dřeva se pro přírodní produkty a mletí obilí nedoporučují.
  • Mají větší mlýnské kameny, tzn. můžete mlít více zrní, aniž by se zahřívalo a navíc s většími kameny umelete jemnější mouku. Tato vlastnost patří k nejdůležitějším parametrům mlýnků.
  • Kvalitní mletí obilí díky silnějšímu motoru
  • Mají v motoru pojistku proti přetížení.
  • Obsahují řadu "dětských" ochranných mechanizmů.
  • Jsou nositely "TÜV" certifikátů, které garantují vysokou kvalitu mlýnků.
  • Prošly testem "AGES" (The Agency for Health and Alimentation Protection) a získaly tak "potravinářský certifikát".

 

Domácí kamenný mlýnek pro chutnou čerstvou mouku

Pokud jste opravdu labužníci nebo nadšenci do zdravé výživy - nejlepší cestou je koupě domácího kamenného mlýnku na obilí, díky kterému získáte kdykoli celozrnnou mouku zaručeně čerstvou a dokonce umletou mezi kameny. Taková čerstvě umletá mouka krásně voní, skvěle chutná a jsou v ní zachovány všechny živiny i kvalitní nenasycené mastné kyseliny. A můžete si umlít jakoukoli mouku: špaldovou, žitnou, pohankovou, kamutovou, pšeničnou nebo třeba rýžovou.

3 části zrna:

  • Otruby - obal, který je zdrojem prospěšné vlákniny. Otruby obsahují i většinu kyseliny fytinové a minerálních látek (fosfor, draslík, mangan, železo vápník hořčík).
  • Endosperm - bílé moučné jádro, které obsahuje nejvíce bílkovin (zejména lepek), škrob a málo živin.
  • Klíček - zárodek na hřbetní straně zrna, který obsahuje zejména zdravé tuky - tzv. nenasycené mastné kyseliny a v nich rozpuštěné vitamíny. V klíčku jsou také velmi kvalitní bílkoviny, vitamíny E, B, B1, B6 a enzymy a v neposlední řadě vitamín E - antioxidant, který zabranuje ničení buněk, je důležitý pro zdravou kůži i reprodukční systém.

 

Tip: Pšeničná kaše s medem

Ingredience:
umletá mouka
voda
sůl
lžíce másla
med
ovoce na ozdobení
 
Postup:
Umletou mouku zalijeme vodou a necháme přes noc nabobtnat. Pak ji mírně přisolíme a povaříme. Do hotové kaše vmícháme lžíci másla, osladíme ji medem a ozdobíme ovocem. Chutná i s rozvařenými švestkami. Ke kaši podáváme mléko nebo čaje.
 
 
Rady na závěr:
Čerstvě umletou mouku nasucho opražíme, je pak lépe stravitelná. Namočená mouka je uvařená během pěti minut, předem nenamočená se vaří déle.
Pokud přidáváme do kaše mléko, tak až během vaření, mouku v něm nenamáčíme.
Během vaření mícháme. Pokud doplňujeme kaše ovocem, použijeme ho čerstvé nebo čerstvě rozvařené, popř. džem (zde pozor, ať nepřesladíte, pokud jste již osladili kaši medem).


Parametry

Parametry produktu Elektrický mlýnek na obilí Waldner Biotech FAMILY

Název parametru Hodnota parametru
Hmotnost 8,5 kg
Kapacita násypky 1 300g
Mlecí kameny korund a keramika
Mlecí výkon 170 g/m
Napětí 230 V
Průměr mlecího kamene 10 cm
Příkon 360 W
Rozměry (Š x H x V): 24 x 24 x 36 cm
Typ dřeva borovice
Záruka 8 let

Soubory ke stažení

false