Klíčidlo FreshLife je ideální pomocník pro všechny, kteří v rámci zdravé výživy pravidelně konzumují čerstvé klíčky z obilovin, semen, či luštěnin. Díky automatickému systému klíčidla je pěstování klíčků velmi snadné, na začátku stačí pouze naplnit spodní misku vodou a o vše ostatní se klíčidlo postará už samo.
Doprava zdarma V akci
Klíčidlo FreshLife 3000 je skvělým pomocníkem pro všechny, kdo pravidelně konzumují čerstvé klíčky ze semínek, luštěnin a obilovin. Jde víceméně o automatizovanou obdobu klasických biomisek.
Víko, které zaručuje stabilní vlhké klima, zabraňuje přístupu prachu a vlivu okolního prostředí.
Zavlažovací trysku - pravidelně rotuje a zavlažuje klíčící semena.
Horní tác - odděluje patra klíčících semen.
Dolní tác - odděluje patra klíčících semen.
Klíčící nádoba (průměr 28 cm) - nádoba, ve které probíhá samotné klíčení semen.
Nádoba na vodu s pohonnou jednotkou - sběrná nádoba na vodu, ze které čerpá vodu zavlažovací tryska.
Semínka jsou zásobárnou bílkovin, minerálních látek, stopových prvků, vitaminů a enzymů. Při klíčení semen se tyto látky aktivují a zvyšuje se jejich obsah. Naklíčená semena jsou významným zdrojem vitamínů, minerálů a dalších cenných látek s dostupností po celý rok. Látky, které vznikají při klíčení, velmi prospívají našemu zdraví. Důležité jsou zejména v zimě, kdy je o vitamíny v přirozené podobě nouze. Pomocí této ideální a levné finty snadno doplníte vitamíny a další látky i v době, kdy čerstvé ovoce a zelenina není běžně k dostání.
Klíčky se vyplatí pěstovat hlavně v zimním období zejména kvůli chybějícímu čerstvému ovoci a zelenině v obchodech. K dostání jsou obvykle pouze dlouho skladované, dovážené, nebo uměle urychlované kusy, které jsou téměř bez výživných látek.
Pokud necháme klíčky před konzumací chvíli na světle až zezelenají, budou i zdrojem chlorofylu, který významně přispívá k detoxikaci těla a také hojivě působí na sliznici a tkáně.
Čerstvé klíčky podporují léčbu srdečních a cévních chorob, cukrovky, nadváhy nebo poruch metabolismu. Jsou vynikajícím zdrojem energie pro dospívající mládež, seniory či rekonvalescenty.
Výhonky používáme nejlépe syrové, dušením ztrácejí chuť i cenné látky. Výborně se hodí do salátů, pomazánek, na chléb, do hotových polévek a „číny“, nebo jimi můžeme ozdobit hotové pokrmy. Konzumujeme je nejlépe i s kořínky a výhonky. Pozor si musejí dát pouze lidé s alergií na lepek.